Széchenyi eszközberuházási támogatás
(06 76) 476 001Útvonalterv

Fogszabályozás

Mikor van szükség fogszabályozásra?
Honnan tudjuk, hogy fogszabályozó kezelésre van szüksége a gyermekünknek?
Mi történik a fogszabályozó kezelés során?
Gyermek fogszabályozás Kecskemét legnagyobb múlttal rendelkező rendelőjében
Felnőtt fogszabályozás Kecskemét legnagyobb múlttal rendelkező rendelőjében
Teljes körű fogszabályozás - kizárólag csúcsminőségű termékekkel
Láthatatlan a fogszabályozás magasan képzett szakemberektől
GYIK
Gyermek és felnőtt fogszabályozás

A fogszabályozás Kecskemét egyik legkiemelkedőbb színvonalú rendelőjének, azaz fogászatunknak is szakterületei közé tartozik. Több évtizedes tapasztalattal és szerteágazó szakmai ismeretekkel felvértezve dolgozunk Pácienseinkért. Munkánk során ötvözzük a jól bevált hagyományos módszereket a csúcsmodern eljárásokkal. Számunkra fontos, hogy a szép és jól működő fogazatot a lehető legrövidebb időn belül biztosítsuk a fiatal és felnőtt Pácienseinknek is.

A kellemes légkör és hatékony kezelés nálunk adott, talán ezért is van, hogy számos esetben először a család egyik gyermeke látogat hozzánk, majd a sikereket látva a többi testvér is kedvet kap a fogszabályozáshoz!

Mikor van szükség fogszabályozásra?

Mikor van szükség fogszabályozásra?

A fogszabályozás – bár sokak fejében még mindig gyermekek kezeléséhez tartozik, valójában egy kortalan eljárás. Felnőtteknek és egészen kis gyermekeknek is egyaránt tudunk segíteni. Ennek az az oka, hogy az állcsontunk egészen életünk végéig megőrzi azt a képességét, hogy a megfelelő hatásoknak “engedelmeskedve”, dinamikusan átépüljön, alakítható legyen. Az arcunk egész életünk során folyamatosan változik, mi ezt a változásra való képességet tudjuk felhasználni, hogy Önnek szebb mosolya lehessen!

A gyermekek esetében általában a szülő figyel fel a fogak helyzeti rendellenességeire, de az is gyakori, hogy a gyermek- vagy iskolai fogorvos javasolja a fogszabályozó viselését. Ez felmerülhet esztétikai-, és egészségügyi okokból is. Megfelelő életkorban akár az állcsontok kedvezőbb fejlődését is megfelelően támogathatja a szakértő kezelés. Ezzel nemcsak szebb fogakhoz, hanem szebb arcformához segítjük Pácienseinket.

Nagyon fontosnak tartjuk az idejében elkezdett gyermekkori fogszabályozást, mivel a problémák időben történő felismerésével és kezelésével, még a fejlődésre hatva lehet a legtökéletesebb, leggyorsabb eredményt elérni. Ezért bátorítunk mindenkit, hogy gyermekével 7-8 évesen látogassanak el egy fogszabályozó specialista szakorvoshoz! Sokszor a szakember olyan problémák előjeleit is látja, amit sokkal könnyebb megelőzni, mint a már kialakult problémát helyrehozni. A felnőtt Pácienseket már többnyire saját maguk belső, elsősorban esztétikai igényei motiválják a fogszabályozásra. Ebben is tudunk sokféleképpen segíteni. Napjainkban már számos fajta esztétikus fogszabályozó készülék érhető el, így csupán minimális, átmeneti kompromisszumot szükséges csak kötni a kezelés alatt, melynek jelentősége eltörpül a fogszabályozás esztétikai és egészségügyi előnyei mellett. Átmeneti energia ráfordítással nagyon látványos és tartós eredményeket lehet elérni!

A felnőttkori fogszabályozás területén az igény a kényelmes, láthatatlan fogszabályozó rendszerek irányába mozdult el, melyeket mi már a kezdetek óta magas szinten használunk. Segítségével kíméletesen, rövidebb idő alatt, minimális fogérzékenység mellett válik tökéletessé a mosoly. Számos Páciensünk küllemét alakítottuk át így, miközben a tévében vagy más magas pozícióban zavartalanul dolgozott és élte a hétköznapjait.

Honnan tudjuk, hogy fogszabályozó kezelésre van szüksége a gyermekünknek?

Honnan tudjuk, hogy fogszabályozó kezelésre van szüksége a gyermekünknek?

Gyakran nem szakemberek, sőt még néha fogszabályozással nem foglalkozó fogorvosok számára is nagyon nehéz eldönteni, hogy a gyermeknek van-e fogszabályozóra szüksége. Ezt a mi rendelőnkben is mindig fogszabályozó specialista méri fel.
Bár sok, később problémát okozó fogszabályozási rendellenesség el tud rejtőzni az avatatlan szemek előtt, vannak jelek, amik a fogszabályozás szükségességét jelzik.

Mi indokolhatja a fogszabályozást?
 • A fogainkat, arc-csontozatunkat szüleinktől örököljük. Ha Önnek volt fogszabályozó kezelése vagy esetleg nem állnak tökéletesen fogai (akár esztétikai, akár rágási szempontból), jó eséllyel gyermekénél is felmerülhetnek hasonló problémák. Ebbe nem kell beletörődni, szakembereink számos módon tudnak segíteni.
 • Bizonyos rossz szokások maradandóan károsítják a fogak állását: ilyen az ujjszopás, szájlégzés (gyermeke nem csukja össze ajkait, szája napközben folyamatosan kissé nyitva van).
 • Tejfog korai elvesztése bármi okból, vagy épp, ha a tejfog túl sokáig marad a helyén.
 • Nehezen rág a gyermek, vagy ha arca, szájpadlása sérül rágáskor.
 • Már gyermekkorban torlódott fogsor, a sorból kiszorult fogak.
 • Előre álló vagy túlságosan hátra forduló fogak. Az előre álló fogak a gyermekkorban sokszor előforduló eséseket nagyon veszélyessé teszik. A jelentősen előre álló felső frontfogak törése kétszer-háromszor gyakrabban fordul elő, mint a helyesen álló vagy már szabályozott fogaké.
 • Előre álló vagy éppen túlságosan hátul lévő alsó állcsont vagy áll.
 • Az elülső fogak nem érintkeznek, vagy épp ellenkezőleg, ha alsó fogai összezáráskor eltűnnek, teljesen becsúsznak a felsők mögé.
 • Fogcsikorgatás, fogszorítás is jelezhet fogszabályozási problémákat.
 • Arcesztétika látványos aránytalanságai, hibái.

Ha gyermekén vagy saját magán ezek bármelyikét tapasztalja, akkor nagyon nagy eséllyel fogszabályozásra van szüksége. Számtalan esetben találkoztunk már a fentiek mindegyikével, ezért szakembereink biztosan tudnak segíteni gyermekének.

Az általános- és gyermekfogorvosok szakképzése nem merül el a fogszabályozás mélyebb részrészleteiben, ezért mindenképp érdemes fogszabályozó specialista véleményét megkérdezni.

Fogszabályozási probléma gyanúja esetén a gyermeket érdemes 7-8 éves korban elhozni a fogszabályozó szakorvoshoz. Természetesen sosem késő, és még 70 év felett is tudunk segíteni, de a fiatal korban olyan lehetőségek vannak, amiket kár elszalasztani. Az ebben a korban kezdődő hirtelen növekedés felhasználásával számos probléma megszüntethető vagy a későbbi kezelés nagymértékben megkönnyíthető, meggyorsítható. Természetesen nem szükséges minden 8 évest fogszabályozni, de akinél kellene, ott az időben megkezdett segítség aranyat ér!

Mi történik a fogszabályozó kezelés során?

Mi történik a fogszabályozó kezelés során?

Mire számíthatnak a fogszabályozás során nálunk?

Rendelőnkben minden területen, így a fogszabályozásban is a legmagasabb szakmai szintre és minőségre törekszünk. Pácienseink fontosak számunkra, így minden kezelésbe beletesszük a figyelmet, törődést, szakértelmet és a segítő szándékot.

Mi egy kezelés átlagos menete?

Természetesen a kezelések teljesen egyénre szabottak, de felnőttnél, gyermeknél, klasszikus és láthatatlan fogszabályozás esetén is van egy rendszer, ami a legjobb eredményt garantálja. Segítünk elképzelni azt, hogy nagyvonalakban mi egy egyszerűbb, átlagos eset menete:

 1. Első alkalommal is minden a Páciensről szól nálunk. Szeretnénk megismerni a Páciensünk céljait és vágyait a fogaival kapcsolatban, hogy a legpontosabban tudjunk segíteni. Érdemes lehet ezért a fogakat az első konzultáció előtt már otthon alaposan megnézegetni, és átgondolni, milyen változásokat szeretnének elérni, mi vagy mik zavarják leginkább. Ezeket orvosa mindig szem előtt fogja tartani és a kezelési tervet az Ön céljai köré építi. Az első vizit alkalmával legtöbb Páciensünk rögtön szeretne is belevágni a kezelésbe, ami a felkészült szakembereknek és magas színvonalú technikai háttérnek köszönhetően rögtön lehetséges. Így ilyenkor már megkezdődik az első lépés: az adatok felvétele. A fogszabályozás egy komplikált szakma, egy kezelés megtervezésénél több mint száz szempontot veszünk figyelembe. Az egyénre szabott kezelés miatt sok információt felveszünk az esetről. Páciensünket alaposan megvizsgálja szakorvosunk, röntgen felvételek készülnek díjnyertes gépünkkel, egy gyors és fájdalommentes lenyomatvétel után professzionális fénykép felvételek készítése is  történik. Ez után kezdődik meg az igazi munka, ami azonban Önnek már semmilyen terhet nem jelent. A sok-sok felvett adatot és információt mi rendszerezzük és kielemezzük, ez a háttérmunka rendelési időn kívül történik. Ez alapján felmérjük a Páciensünk állapotát, problémáit, lehetőségeit és így kidolgozzuk az egyénre szabott kezelési tervet. Ez egy több órát igénybe vevő, nagy koncentrációt igénylő munka.
 2. A második alkalommal összeülünk a Pácienssel, gyermek esetén a szülőkkel, gondviselőkkel is. Ilyenkor átbeszéljük, hogy vizsgálatainkkal milyen eltéréseket tártunk fel, milyen lehetőségek vannak a megoldásra, ismertetve azoknak előnyeit és hátrányait.A megbeszélés során segítünk kiválasztani az Önöknek legjobb kezelési módot, de a döntés természetesen itt is az Önök kezében marad. Itt lehetőség van a különböző eljárások átbeszélésére, minden kérdés feltevésére. Miután megtaláltuk az ideális megoldást, megbeszéljük a kezelés startot, ami szintén teljesen egyéni. Lehet például  kivehető készülék készíttetése specialista partnereinkkel, esztétikus készülék ragasztása először egyik vagy mindkét fogsorra, vagy akár láthatatlan sínek legyártatása, stb.
 3. A harmadik alkalom a nagy nap, a kezelés start, itt megtörténik a készülék átadása. Mi mindet egyesével gondosan ellenőrizzük már az átadás előtt is, de természetesen “szájban” is mindent alaposan megnézünk. Átbeszéljük a használatát, tisztítását és más fontos körülményeket.
 4. A fogak sajnos nem egyik napról a másikra ugranak helyükre, ezért a kezelés során több alkalommal (például havonta) vissza kell látogatniuk úgynevezett “aktiválásra” vagy “kontrollra”.Ez egy hosszabb fázis, ilyenkor haladunk előre a kezelés lépéseivel. Ez lehet komplex és bonyolult állítgatás, hajlítás és igazgatás, ívek cseréje vagy aktiválása, néha akár 1-1 bracket átpozicionálása is, de bizonyos esetekben elég csak a rugalmas elemek átgondolt cseréje vagy aktiválása is. Mindenesetre minden készülék esetén egységes, hogy a kezelést a fogorvosnak rendszeresen ellenőriznie és irányítania kell.
 5. Ha a kezelés eredményeivel Ön is és mi is elégedettek vagyunk, és a fogak stabilan elfoglalták a helyüket, megtörténik a kezelés lezárása. Számunkra nagyon fontos, hogy a Páciensünk hosszútávon elégedett legyen a munkánkkal és a sok befektetett energiánk tartós szépséget biztosítson. A hosszantartó eredményt a kezelés lezárásakor retenciós készülék készítése és precíz használata biztosítja. Magától értetődik, hogy Pácienseink kezét ilyenkor sem engedjük el, később is szívesen látjuk fél-egy évente egy gyors ellenőrző pillantásra.
Gyermek fogszabályozás Kecskemét legnagyobb múlttal rendelkező rendelőjében

Gyermek fogszabályozás Kecskemét legnagyobb múlttal rendelkező rendelőjében

Szülőként átéltem, hogy a gyermekünk számára a lehető legjobb gondoskodást szeretném nyújtani. Ennek a gondolatnak a jegyében kezeljük gyermek- (és felnőtt) Pácienseinket is.
A gyermekek különlegesek fogszabályozási szempontból, mert állcsontjaik még fejlődésben, növekedésben vannak, sokuknál pedig még a fogváltás sem zajlott le teljesen. Ez rengeteg lehetőséget nyújt a szakértőnek a fogsor és az arc alakítására, ha szükséges. Éppen ezért az ő esetükben az elsődleges cél ennek a fejlődésnek, átalakulásnak a megfelelő mederben tartása, finoman a helyes irányba terelgetése.

Nagyon fontos tudni, hogy a gyerekeknél olyan lehetőségek vannak a fogszabályozásban, amik a növekedés lelassulásával már nem érhetők el. Természetesen akár nyugdíjas korban sem késő fogszabályozni, akkor is szép eredményeket lehet elérni. Azonban különleges lehetőségek adódnak a gyors növekedés éveiben. Ezért az időben elkezdett (kb. 7-8 éves korban) fogszabályozó kezelés nagyon sokat segíthet gyermekének.

A kisebb Páciensek esetében sokszor az elsődleges cél bizonyos rossz szokások megszüntetése, ilyen például a szájlégzés vagy az ujjszopás. Ezek később komoly problémákhoz vezethetnek, ezért az időben elvégzett szakértő segítség mindig meghálálja magát.

A megoldáshoz az ajkak és a nyelv izomzatának megfelelő fejlesztése a kulcs, melyet speciális, kivehető készülékekkel, úgynevezett trénerekkel érhetünk el. Ezek nem a szó szoros értelmében vett fogszabályozók, hanem a megfelelő izomfunkciók, egyensúly kialakulását segítik elő, kifejezetten gyerekbarát módon.

A fogváltás és az állcsontnövekedés végigkíséréséhez jellemzően kivehető, lemezes fogszabályozókat használunk. A gyerekek általában nagy örömmel veszik birtokba a szép, csillogó, színes eszközöket. Ezt lenyomat alapján készíti el számunkra egy kifejezetten fogszabályozókra szakosodott fogtechnikai cég.
A gyermek kiválaszthatja a színét, kérhet rá csillámot vagy matricát is, ezért  könnyen érzik a sajátjuknak, gyorsabban megszokják, megszeretik. Természetesen a siker nem egy nap alatt születik, rendszeres kontrollidőpontokon kell részt venni, melynek során szükség szerint beállítjuk a készüléket, figyelemmel kísérjük a változásokat és mindenben segítünk gyermeknek és a szülőnek egyaránt.

A megfelelő időben szorgosan hordott kivehető készülék helyreteszi a fogakat, bizonyos esetekben azonban ez “csak” előkészíti a későbbi rögzített készülékes  kezelést. A kivehető készülékek azonban sokszor olyan eredményeket érnek el a növekedés terelgetésével, amit később rögzített készülékkel nehezebben vagy lassabban lehet csak elérni.

Miután a fogváltás lezajlott, a gyermek már rögzített fogszabályozó készüléket is viselhet, amennyiben ezt orvosi, vagy esztétikai okok indokolttá teszik. A rögzített fogszabályozó készülékkel történő kezelés menete már megegyezik a “nagyok” kezelésével.

Felnőtt fogszabályozás Kecskemét legnagyobb múlttal rendelkező rendelőjében

Felnőtt fogszabályozás Kecskemét legnagyobb múlttal rendelkező rendelőjében

Sosem késő szebb, egészségesebb fogakat elérni. A felnőtt fogszabályozásnak is megvannak a maga szabályai, de itt különösen igaz, hogy mindent a Páciensünk egyéni igényei és sajátosságai szerint alakítunk ki a kezeléssel kapcsolatban. A felnőttkori fogszabályozásnak kétféle fő motivációja gyakori: a szépülni vágyás, valamint a felnőtt Páciensek is szeretnének jobb rágást, tartósabb fogakat. Rendelőnkben minden eshetőségre megoldást tudunk kínálni.

Ilyenkor gyakran különösen fontos az esztétikus készülék vagy szintén népszerű a “láthatatlan” sínes megoldás. Tudjuk, hogy sok Páciens egy szebb mosoly, egy jó első benyomás miatt kezdi el a kezelést, ezért már a cél elérése közben is lehetőséget nyújtunk esztétikus, áttetsző készülék választására.

Esztétikai fogszabályozás – esztétikus készülékekkel

Ha szakmai ellenérvet nem állapítunk meg, és a Páciens számára fontos, kezelési terveinket korlátozhatjuk csupán a szemfogakig terjedő területre, a mosolyban leginkább látszó fogakra. (“Social 6”). E kezelések előnye, hogy rendkívül gyorsak, a hosszuk mindössze hónapokban mérhető, ám igen látványos változás érhető el a mosolyzónán belül. Természetesen az esztétikus készülékeink minden Páciensünk számára elérhetők, akár komplexebb kezelések esetén is.

Rögzített fogszabályozó készülékeink léteznek átlátszó, esztétikus kivitelben, zafírkristályból, vagy fogszínű kerámiából készült brekettekkel. Mivel mi a fogszabályozásban is kizárólag prémium márkák termékeivel dolgozunk, a készülékek nem színeződnek el, a teljes kezelés során megtartják szép küllemüket. Rendelőnkben elérhetők lingvális (nyelv felőli) fogszabályozó készülékek is. Ez azt jelenti, hogy a fogszabályozó a fogak belső, nyelv felőli oldalán fut, kívülről tehát gyakorlatilag láthatatlan.

Felnőttek számára tökéletes megoldás lehet az úgynevezett “láthatatlan fogszabályozók”, alignerek használata, melyet Pácienseink láthatatlan fogszabályozóként ismernek. Ezek vékony, teljesen átlátszó anyagból készült síneket jelentenek, melyekből egy sorozatot gyártunk le a páciens részére. A sínek kivehetők, a fogak tisztítása így egyszerű, a viselés kényelmes, az eredmények pedig látványosak!

Teljes körű fogszabályozás - kizárólag csúcsminőségű termékekkel

Teljes körű fogszabályozás - kizárólag csúcsminőségű termékekkel

A fogszabályozás gyakran nem csupán a szép mosolyokról szól. Sok Páciensünknek komoly problémát jelenthetnek nehezen tisztítható, torlódott fogai, folyton visszatérő ínygyulladása. Ezek mind olyan problémák, melyek fogszabályozással nagyban javíthatók, akár teljesen meg is szüntethetők.

Gyakran az ilyen fogszabályozó kezelés rögzített készülékkel történik, és gyakran alkalmazunk kiegészítő eszközöket is, mint szájpadtágítók vagy ideiglenes mini-implantátumok. A minőségben és kíméletességben itt sem ismerünk kompromisszumokat. A kezelés során előnyben részesítjük a lágy (biológiai) erőkkel történő kezelésvezetést, mely  kíméletesebb, mégis hatékonyabb módon képesek a fogak mozgatására.

A fogszabályozó kezelés megtervezésekor mi minden esetben törekszünk elkerülni ép fogak eltávolítását! Szeretjük a fogakat és vigyázunk is rájuk!

Láthatatlan a fogszabályozás magasan képzett szakemberektől

Láthatatlan a fogszabályozás magasan képzett szakemberektől

Manapság méltán népszerűek a “láthatatlan” sínes fogszabályozók. Kényelmes, praktikus és nagyon esztétikus megoldást kínálnak számos fogszabályozási problémára. Rengeteg olyan Páciensünknek kínáltunk megoldást így, akik szerettek volna szebb mosolyt, de a klasszikus készüléket nem választották volna. A megbeszélés során ezt jelezték, és mi örömmel segítettünk. Nálunk még a láthatatlan fogszabályozó rendszerekből is több elérhető, amelyek közül ki tudják választani a legmegfelelőbbet.

Gyakori tévhit, hogy a sínes készülék “magától” működik. Ez nem igaz, a készülék ugyanúgy a fogakat mozgatja, mint a klasszikus fogszabályozók, csak más módon. Abban is hasonlók, hogy ugyanolyan pontos és átgondolt elemzést és tervezést igényelnek a szakorvos részéről, mint a ragasztott készülékek.

Számos felnőtt Páciens keres meg minket azzal, hogy csak 1-2 foga zavarja. Bár előfordul, hogy az apró esztétikai kellemetlenségek komplexebb esetek rejtenek, amennyiben lehetséges, sínes rendszereinkkel a kis problémákat gyorsan és kényelmesen korrigáljuk, anélkül, hogy klasszikus készüléket kellene használnunk.
Kiváló megoldás lehet akkor is, ha Páciensünk például korábban vagy gyermekkorban máshol végzett fogszabályozó kezelés eredményével nem elégedett, vagy visszarendeződést tapasztal. Sokszor ilyenkor egy újabb klasszikus kezelést kevésbé szeretnének a felnőtt Pácienseink, de ha a probléma láthatatlan sínnel megoldható, nem is kell rögzített készülék!

Kiválóan felszerelt rendelőnkben a több “láthatatlan” rendszer közül is választhat, olyat ami Önnek és céljainak leginkább megfelelő. Van lehetőség “gyakoribb” (havonta) orvosi kontroll mellett haladni, de azok számára akik külföldön élnek, vagy egyéb okból kényelmesebb elérhető nálunk olyan rendszer is, ahol akár csak néhány alkalommal szükséges befáradni a rendelőbe. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ne segítenénk örömmel, ha bármi kérdése felmerül közben.

Fontos tudni, hogy nem minden helyzetet tudnak a sínes rendszerek megoldani, és sok esetben a klasszikus készülék gyorsabb és eredményesebb megoldás. Mivel szaktudásunk nem korlátozódik a sínes készülékre, így pontosan tudjuk és észben tartjuk a különböző kezelések, így a láthatatlan sínes megoldások előnyeit és hátrányait. Mivel rendelőnkben nemcsak a láthatatlan sín elérhető, hanem olyan problémákat is tudunk sikerrel kezelni, amikkel a sínes rendszerek nehezen boldogulnak.

Gyakori kérdések a fogszabályozással kapcsolatban

Hány éves korban lehet elkezdeni a fogszabályozást?

Az gyermekeket legjobb, ha már 7 éves korban látja fogszabályozó szakorvos. Gyakori tévhit, hogy a maradó fogakat meg kell várni. Ez nem igaz. Nem kell és nem is szabad megvárni sok esetben, hogy a gyermeke a tejfogait leváltsa. Erről fentebb a gyermekfogszabályozás részben részletesebben is írunk. Felső határ nincs, rendelőnkben már több nyugdíjas korhoz közelítő Páciensnek is segítettünk “sorba tenni” fogait.

Fáj-e a fogszabályozás/fogszabályozó ragasztás?

A ragasztás teljesen fájdalommentes. Nem fáj sem a fogszabályozó ragasztása, sem a maga a fogszabályozás. Ragasztás után néhány napig múlandó kényelmetlenség, kisebb érzékenység felmerülhet, de a nálunk megindított kezelések után Pácienseink 97%-a még egy szem fájdalomcsillapítót se vesz be. A kezdeti kényelmetlenség hamar elmúlik, a kiegészítő belső készülékek okozta kellemetlenség hamar megszokható.

Mi történik a fogszabályozó ragasztása során?

A ragasztás nem fáj, nem jár sérüléssel. A fogakat alaposan letisztítjuk, majd speciális orvosi ragasztóval felrögzítjük a fél milliméter pontossággal pozícionált braceketeket. Végül az első ív is felhasználásra kerül és már terelgetjük is a fogakat a kívánt helyükre.

Mi történik a fogaimmal a fogszabályozás során?

Nálunk a kezelések mindig kíméletes “biológiai” erőkkel zajlik. Számos kutatás támasztja alá, hogy ez a kezelés leghatékonyabb és legbiztonságosabb útja. Természetesen ez egy kis extra odafigyelést, szakértelmet és eszközparkot igényel, de mi mindig nagyon ügyelünk a minőségre. A kezelés során a fogakra ható erők aktiválják a körülöttük lévő sejteket. Ezek természetesen is folyamatosan aktívak, az emberi csontozat folyamatosan épül át és változik a mindennapokban is.

Azonban a fogszabályozás hatására egyes helyeken még aktívabbá válnak a sejtek, ez teszi lehetővé a fogmozgatást. A sejtek munkájával a csont fokozatosan átépül, így a fog új pozícióba kerül. Pont a természetes és folyamatos átépülés miatt olyan fontos a kezelés lezárásával következő retenciós fázis.

Elromlanak-e a fogszabályozótól a fogaim?

Maga a fogszabályozás nem rontja a fogakat, sőt a megfelelő pozicióba rendezéssel a végén sokszor sokkal jobban tisztítható-elérhető fogakat kapunk! A fogszuvasodás oka a nem megfelelően tisztított fogak. A kezelés során (ahogy egyébként mindig) természetesen fokozottan figyelni kell a fogak és a fogszabályozó tisztítására, azonban Pácienseink ezrei bizonyították, hogy ez abszolút lehetséges.

A kezelés elején segítünk megtanulni a tisztításhoz szükséges lépéseket és módszereket. Ez után sem marad egyedül, a kezelés során minden segítséget megadunk: ha szükség van rá rendelőnkben professzionális mélytisztítás, fogkőlevétel és akár a szuvasodás esélyét csökkentő speciális lakkok is elérhetőek. A legtöbb esetben azonban ezek sem szükségesek, de ha segítség kell, rendelkezésre állunk az egész kezelés során.
További előnye a fogszabályozásnak, hogy azok a Páciensek, akik egyszer jól megtanulták és begyakorolták a fogtisztítást a fogszabályozás alatt, később sokkal kisebb eséllyel lesz lyukas foguk.

Károsítja-e a csontokat?

A megfelelően végzett kezelések nem szokták a csontot károsítani, sőt egyes beavatkozásokkal akár több csont is nyerhető, mint volt!

Meddig tart a kezelés?

Ez rendkívül változó. Függ a Páciens korától, az eltérés típusától és súlyosságától, a fogak állapotától, nagyon nagy mértékben a Páciens együttműködésétől, a céltól és még sok más egyéb tényezőtől. Nálunk mindig a kezelés hatékonysága az egyik cél, ezért a kezelés tervezésekor ezt hangsúlyosan figyelembe vesszük. A jól időzített, ideális körülmények közt zajló kezelés akár néhány hónapos is lehet, de a komplex esetek természetesen több időt igényelnek.

Csúnya-e a fogszabályozó?

Nem. Rendelőnkben elérhetőek a legesztétikusabb, áttetsző bracketek és a “láthatatlan” sínes megoldás is.

Kérjen időpontot személyes konzultációra!

Írjon nekünk és visszahívjuk, vagy hívjon minket és mindent megbeszélünk!

(06 76) 476 001

Kecskemét, Fráter György u. 25.

hétfő-péntek 8:00-18:00

  Dr. Zsoldos családi fogászat, 35 éve magas színvonalon Kecskeméten, ahol a megbízhatóság, a hitelesség és az odafigyelés alapvető érték. Kiemelt szakterületünk a rögzített és kivehető fogpótlások készítése, a gyermek- és felnőtt fogszabályozás, de ezen kezeléseken túl bármilyen fogászati problémára megoldást nyújtunk.

  Szakképzett csapat, prémium eszközpark és alapanyagok, kiváló fogtechnikusi háttér biztosítja a beavatkozások magas minőségét és garantáltan hosszú élettartamát.