Széchenyi eszközberuházási támogatás
(06 76) 476 001Útvonalterv

Esztétikai fogászat

Fogfehérítés
Esztétikus tömések
Esztétikai fogászat
Fogfehérítés

Fogfehérítés

Szebb mosoly gyorsan és biztonságosan?

Rendelőnkben nem csak egészségesebb fogakat segítünk elérni, de szebb mosolyt is tudunk Önnek varázsolni. A fogfehérítéssel könnyen és gyorsan tud sugárzóbb mosolyt elérni.

Fogaink eltérhetnek méretükben, formájukban, szabályosságukban és színükben egyaránt. Sajnos sok Páciensünknek okoz komoly önbizalom problémát, ha nem elégedettek fogaik küllemével. Nem mernek nyilvánosan mosolyogni, legfeljebb csukott vagy eltakart szájjal, és ez akadályozza őket abban, hogy igazán felszabadultak legyenek társaságban. A korszerű fogorvoslás minden ilyen jellegű problémára kínál megoldást. Ilyen kezelés többek között a fogfehérítés.

Kiknek ajánlott a fogfehérítés?

A fogak színe az életkorral jellemzően sötétülni szokott, ennek oka pedig az életmódunkban keresendő. A fogzománcba ugyanis beépülhetnek szabad szemmel nem látható, de sötét elszíneződést okozó mikrorészecskék, melyeket fogmosással nem tudunk eltávolítani. Bizonyos élelmiszerek és italok különösen hajlamosak elszínezni a fogainkat. Ilyen a kávé, a fekete tea, a vörösbor, az áfonyalé, a curry-t tartalmazó ételek. Dohányosok esetében pedig a dohányfüst is hozzájárul ehhez a folyamathoz. Ha fogai alapvetően épek, de nem elégedett a színükkel, akkor a fogfehérítést pontosan Önnek találták ki.

Kinek NEM ajánlott a fogfehérítés?

Az alábbi esetekben a fogfehérítés nem javasolt, vagy csak különös körültekintés mellett, esetleg más kezelésekkel kiegészítve:

  • különösen érzékeny fogak esetén, ha azokat előtte nem kezeltük.
  • gyulladt fogak, vagy kezeletlen fogszuvasodások esetén.
  • 16 évnél fiatalabb gyermekeknél.
  • fogínygyulladásban vagy fogágybetegségben szenvedő Páciensek esetén lehetséges fogfehérítést végezni, de előtte mindenképp fontos egy alapos fogkőeltávolítás és rendelői tisztítás.
Hogyan történik a fogfehérítés?

Fontos, hogy minden esetben professzionális fogkőeltávolításnak kell megelőznie a fogfehérítést. A fogfehérítésre bizonyos esetekben közvetlenül a tisztítás után, más esetekben egy másik alkalommal kerül sor.

Otthoni fogfehérítés

A fogak világosítását egy gélszerű anyag végzi el. Ahhoz, hogy ezt Ön otthon használni tudja, készítünk egy kifejezetten az ön fogaira illeszkedő átlátszó sínt, melybe belecsöppentheti a gélt. A kezelés nagymértékben a Páciensre szabható: a sínt saját maga hordja a kívánt hatás eléréséig, átlagosan 8-10 egymást követő napon. Fontos tanács, hogy a fogfehérítés után alapos fogmosás szükséges!

Rendelői fogfehérítés

Ebben az esetben a fogfehérítő gélt dentálhigiénikus kollégánk fogja felvinni a fogakra, miután az ínyt izolálta. A gél hatását úgy fokozzuk, hogy megvilágítjuk egy speciális fényű lámpával. Ez a folyamat nagyjából egy órán keresztül tart, több kisebb adagban. Ezután a gélt lemossuk, eltávolítjuk az ínyvédőt és már készen is vagyunk!

Fontos megemlítenünk, hogy a fogfehérítéssel mindenkinek fehérebbek lesznek a fogai, de mindenkinél más mértékben működik: van akinél egészen drámaian látványos a változás, más esetekben kevésbé észlelhető.

Az eredmény nagyon sok tényezőtől függ:
  • például a fogak kiindulási színétől,
  • az elszíneződések mértékétől, típusától és idejétől.

Ezért a pontos eredmény, mint minden orvosi beavatkozásnál, becsülettel sajnos nem jósolható meg előre 100%-ban. Bár jó ezzel tisztában lenni, ne felejtsük el, hogy rengeteg fehérítést végzünk és a fogfehérítés egy működő, sikeres megoldás.

A tartós eredményért a fehérítést követő napokban fontos betartani néhány szabályt: pár napig semmiképp ne fogyasszon erősen színezett ételeket és italokat (kávé, tea, paradicsomlé, spenót, curry, stb.), mert ekkor a fogak még fehérednek, és ezek a pigmentált termékek látható elszíneződést okozhatnak!

Esztétikus tömések

Esztétikus tömések

Számos esetben egy egyébként szép mosolyt szuvasságok vagy régi, elszíneződött, megsárgult tömések csúfítanak el. Magasan képzett orvosaink ebben is tudnak segíteni. Az igényes ellátás, a precíz figyelem és a piacvezető prémium tömőanyagok kombinációjával számos esetben hoztunk helyre kisebb-nagyobb, esztétikailag problémás töméseket.

Rendezett, mutatós fogak felnőtteknek és gyermekeknek is!

Az egyik leggyakoribb ok, amiért Pácienseink felkeresik a fogszabályozó szakembereinket, hogy esztétikusabb mosolyt szeretnének. Ferdén álló fogak, torlódott vagy épp réses fogazat, sorból kilógó “kócos” fogak csak néhány példa a számos probléma közül, amelyeken sikeresen segítettünk a gyermek és felnőtt  fogszabályozás eszközeivel.

Kérjen időpontot személyes konzultációra!

Írjon nekünk és visszahívjuk, vagy hívjon minket és mindent megbeszélünk!

(06 76) 476 001

Kecskemét, Fráter György u. 25.

hétfő-péntek 8:00-18:00

    Dr. Zsoldos családi fogászat, 35 éve magas színvonalon Kecskeméten, ahol a megbízhatóság, a hitelesség és az odafigyelés alapvető érték. Kiemelt szakterületünk a rögzített és kivehető fogpótlások készítése, a gyermek- és felnőtt fogszabályozás, de ezen kezeléseken túl bármilyen fogászati problémára megoldást nyújtunk.

    Szakképzett csapat, prémium eszközpark és alapanyagok, kiváló fogtechnikusi háttér biztosítja a beavatkozások magas minőségét és garantáltan hosszú élettartamát.