Széchenyi eszközberuházási támogatás
(06 76) 476 001Útvonalterv

Fogpótlás

Miért érdemes a foghiányt pótolni?
Fogpótlások fajtái
Fogpótlás Kecskemét

A tartós és szép fogpótlások készítése rendelőnk egyik kiemelt szakterülete. A fogpótlás Kecskemét, de végül is bármely magyar város lakosai számára elérhető rendelőnkben. Legyen szó fiatalabb, vagy szenior csoportba tartozó Pácienseinkről, a fogvesztés esetén bármely korosztálynak tudunk segítséget nyújtani.

Foghiány fiataloknál és időseknél egyaránt előfordulhat, az okok természetesen eltérőek lehetnek.  A fogakat -ha csak lehet- megmentjük, de sajnos ez nem lehetséges mindig. Fogainkat elveszíthetjük valamilyen sérülés, baleset folytán (ütés, sportsérülés), és olyan is előfordul, hogy egy fog gyökerén komoly panaszokat okozó gyulladás alakul ki, mely nem szüntethető meg konzervatív terápiával, és sajnos a fog eltávolítása válik szükségessé.

Idősebb életkorban pedig a fogágybetegség áll a legtöbb elvesztett fog hátterében. Szakértő segítséget nyújtunk a fogpótlások terén, hogy minden Páciensünk részére a számára tökéletes, jól működő fogpótlást készíthessünk.

Miért érdemes a foghiányt pótolni?

Miért érdemes a foghiányt pótolni?

Az emberek nem véletlenül születnek annyi foggal, amennyivel! Legyen bármi is az ok, a fogak pótlása rendkívül fontos, hiszen már csupán egyetlen fog hiányától is felborulhat a rágás és a harapás egyensúlya, mely kedvezőtlenül befolyásolja megmaradt fogaink további életét.

Ha pedig több fogunk hiányzik, kialakulhatnak emésztési- és állkapocs ízületi problémák is, nem is beszélve arról, hogy a hiányos fogazat gyakran vezet esztétikai problémákhoz, önbizalom hiányhoz is. Több fog hiánya a maradék fogakat túlterhelheti és akár további fogvesztéshez is vezethet.

Emellett sok esetben a hiányos fogazat “szükségtelenül” idősebbnek tünteti fel Pácienseinket – egy szép, helyreállított fogazat az egész arcot felvirágoztatja.

Fogpótlás Kecskemét legnagyobb múlttal rendelkező rendelőjében
Fogpótlás

Fogpótlások fajtái

Rögzített fogpótlások: hidak és koronák

A maximális precizitással illeszkedő, stabil és aprólékos részletességgel kidolgozott kerámia vagy cirkon hidak és koronák a legtartósabb és legszebb fogpótlások. A koronák vagy hidak számára a Páciensünk saját fogai, vagy beültetett műgyökerek (más szóval: implantátumok) biztosítják a stabil alapot. Ezek a fogpótlások elérhetők fémmentes kivitelben, mely a  legkiemelkedőbb esztétikai minőséget biztosítja, emellett allergénmentes arany vázra égetett kerámia pótlásokat is készítünk, hogy minden Páciensünk számára a legideálisabb megoldást javasolhassunk, kompromisszumok nélkül. A hidak, koronák készítésénél is elsődleges szempontunk a meglévő fogak maximális kímélése, védelme!

Kivehető fogpótlások

A kivehető pótlások, fogsorok nem véletlenül örök klasszikusai a fogászatnak. Sok-sok évtized óta nyújtanak jó megoldást teljes, vagy részleges foghiány esetén. A pótlást ebben az esetben a Páciens szájpadja és állcsontgerince, valamint a fogsor közötti precíz illeszkedés stabilizálja: a kettő között vákuumhatás alakul ki, amely stabilitás tovább fokozható mini-implantátumok alkalmazásával.

Bár a kivehető fogsorok másfajta életminőséget tesznek lehetővé, mint a teljesen rögzített fogpótlások, használatuk néhány hét alatt megszokható és elsajátítható, ráadásul igen esztétikus a megjelenésük, és a foghiány miatt beesett orca eltartására is alkalmasak, így fiatalosabb küllemet kölcsönöznek az arcnak. Egyáltalán nem úgy kell rájuk gondolni, mint a filmekben, számos Páciensünknek észre sem lehet venni a kivehető pótlását.

Mini implantátummal rögzített fogsorok

Ha maximális stabilitást szeretne elérni, de sok foga hiányzik, akkor is tudunk megoldást nyújtani Önnek! Ideális megoldás teljes foghiány esetén, hiszen ebben az esetben a fogsor stabilitását az állcsontba beültetett, a hagyományosnál kisebb méretű mini csavarokkal biztosítjuk. 

Egy fogsor rögzítéséhez 4-6 implantátum kíméletes beültetését javasoljuk, melyek néhány hét gyógyulási idő után rögzülnek a csontban. A fogsort olyan módon csatolhatjuk az implantátumokhoz, melyet leginkább a patenthez lehet hasonlítani: a helyére pattintva erősen és stabilan a helyén marad étkezés vagy beszéd közben, nem kell az elmozdulástól tartani, bátran lehet vele enni és beszélni Csupán a tisztításhoz kell a fogsort a szájból eltávolítani, amelynek a technikáját minden Páciensünk számára megtanítjuk.

Kombinált fogpótlások

A rágófogakat sok esetben hamarabb veszítjük el, mint a “mosolyzónán” belül található kis- és nagymetszőket, szemfogakat. Bár a mosoly esztétikája ilyenkor nem sérül, az emberek hiányos rágófogakkal nehezen tudnak igazán jóízűen enni, rágni. Nálunk erre is van megoldás!

Ezekben az esetekben optimális, ha a hátsó fogak pótlására kivehető, részleges fogsort készítünk, a front fogakra pedig gyönyörű, életszerű kerámia hidat. A hídba beépített, rejtett zárszerkezet révén stabilan kapcsolható össze a fogpótlás kivehető részével. így ötvözhető a jól látható részek maximális esztétikája a hátsó fogak funkcionális pótlásával.

További előnye a szépség és jó funkcionalitás mellett, hogy nem szükséges hozzá sebészi beavatkozás vagy hosszú gyógyulási idő.

Kérjen időpontot személyes konzultációra!

Írjon nekünk és visszahívjuk, vagy hívjon minket és mindent megbeszélünk!

(06 76) 476 001

Kecskemét, Fráter György u. 25.

hétfő-péntek 8:00-18:00

    Dr. Zsoldos családi fogászat, 35 éve magas színvonalon Kecskeméten, ahol a megbízhatóság, a hitelesség és az odafigyelés alapvető érték. Kiemelt szakterületünk a rögzített és kivehető fogpótlások készítése, a gyermek- és felnőtt fogszabályozás, de ezen kezeléseken túl bármilyen fogászati problémára megoldást nyújtunk.

    Szakképzett csapat, prémium eszközpark és alapanyagok, kiváló fogtechnikusi háttér biztosítja a beavatkozások magas minőségét és garantáltan hosszú élettartamát.